+387 36 556 581 losrosal@bih.net.ba Pon - Pet 07:00 - 15:00

U doba pandemije Centar “Los Rosales” na prigodan način obilježio 24 godine rada

Ove godine sve je drugačije, pa i obilježavanje bitnih datuma. Tokom našeg 24 – godišnjeg rada osluškujemo potrebe naših korisnika, te u skladu s tim nastojimo usmjeravati naš rad.

Povodom obilježavanja Dana Centra 11.03.2021. godine željeli smo pozvati nadlažne da dođu, da nas upoznaju, da upoznaju naše potrebe i probleme, te da zajedničkim snagama nađemo načina i omogućimo da JU Centar ”Los Rosales” postane ustanova koja će biti most na putu izgradnje društva jednakih mogućnosti, inkluzivnog društva za sve.

Međutim, zbog epidemiološke situacije, ipak smo odlučili da obilježavanje Dana Centra u svečanijem okruženju odgodimo za neka bolja vremena.

Na naše veliko zadovoljstvo i radost, a i radost naših korisnika, imali smo čast da gospodin ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović posjeti naš Centar baš na naš rođendan. Podrška koju je Ministar do sada pružao radu Centra je velika, a nadamo se da će naša saradnja biti još i bolje, a sve s ciljem postizanja još boljih rezultata, kojima ćemo se svi ponositi.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što danas imam priliku da razgovaram sa štićenicima i zaposlenicima Centra Los Rosales koji je za sve ove godine rada i postojanja pokazao da uprkos mnogim poteškoćama našoj djeci pruža kvalitetan odgoj i obrazovanje. Ponosan sam na uspjehe i rezultate koje postižete, a koji su prepoznati ne samo u našem Kantonu nego i širom Bosne i Hercegovine i čestitam vam na tome. Nadam se da ćemo i u narednom periodu i dalje stvarati bolje uslove za odgoj i obrazovanje, rehabilitaciju i socijalizaciju osoba s invaliditetom“ kazao je minister Hadžović.

U ime Kolektiva Centra “Los Rosales” i naših korisnika još jednom se zahvaljujemo gospodinu ministru Hadžovići na posjeti, podršci, te uvažavanju naših potreba i problema s kojima se susrećemo.