+387 36 556 581 losrosal@bih.net.ba Pon - Pet 07:00 - 15:00

Aktivnosti centra

03
Dec

Obilježavanje 3.12 Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom U Centru „Los Rosales“

Biti drugačiji/a, živjeti životom koji te uči i koji te izgrađuje, je prije svega privilegija onih kojima je različitost povjerena. Osobe s invaliditetom su populacija koja se u mnogo čemu ističe po svojim kvalitetama i mogućnostima, i kao takva je u svemu autentična i jedinstvena. Također roditelji djece i osoba sa invaliditetom prije svega svojim...
26
Nov

Učenici Centra putem Zoom aplikacije učestvovali na likovnoj koloniji pod nazivom “Bogatstvo različitosti”

Situacija sa COVID-19 koja vlada širom svijeta, nije spriječila da 26.11.2020.godine u prostorijama našeg  Centra putem ZOOM aplikacije naši učenici zajedno sa nastavnicom Kadrić Feridom aktivno učestvuju na 3.Likovnoj koloniji u organizaciji naših dugogodišnjih prijatelja iz Pule.Tema ovogodišnje kolonije je bila “Bogastvo različitosti”.Bila nam je čast i zadovoljstvo ponovo se družiti sa našim kolegama širom...
24
Nov

Korisnici Centra obilježili 25. 11. Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Korisnici i zaposlenici Centra “Los Rosales” različitim aktivnostima su obilježili Dan državnosti BiH.  
21
Nov

Učenici Centra “Los Rosales” obilježili su Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad djecom i Svjetski dan dječijih prava

Učenici Centra “Los Rosales” obilježili su Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad djecom i Svjetski dan dječijih prava razgovorom i radionicom s psihologom i pedagogom Centra.Na ovim radionicama istaknuta je važnost prevencije svih oblika nasilja nad djecom, te istaknuta osnovna prava svakog djeteta.
20
Nov

Obilježavanje Međunarodnog dana djeteta u Centru Los Rosales

Od djece možemo naučiti tri stvari: *Biti sretan bez posebnog razloga *U svemu što radiš pronaći zabavu *Boriti se za nešto jednakom snagom koliko to i želiš. Sretan Međunarodni dan djeteta 20. 11.
16
Nov

Međunarodni dan tolerancije

Centar “Los Rosales” obilježio je Međunarodni dan tolerancije kroz razgovor s učenicima i izradu panoa na pomenutu temu.
10
Nov

Učenici i zaposlenici Centra „Los Rosales“ obilježili 27. godišnjicu rušenja „Starog mosta“

Učenici i zaposlenici Centra „Los Rosales“ likovnom radionicom su obilježili 27. godišnjicu rušenja „Starog mosta“ simbola Mostara.
09
Oct

Učenici i zaposlenici Centra”Los Rosales” obilježili su Svjetski dan mentalnog zdravlja

Učenici i zaposlenici Centra”Los Rosales” obilježili su Svjetski dan mentalnog zdravlja kroz zajedničku radionicu yoge naziva “Tjelovježba prema vlastitim mogućnostima kao preduslovi emocionalne stabilnosti i smanjenja anksioznosti i depresije”. Ove školske godine, među najvažnije aspekte Godišnjeg programa rada Centra stavljeno je očuvanje mentalnog zdravlja učenika i zaposlenika uslijed promjena svakodnevnog života uzrokovanih pandemijom COVID-19.
09
Oct

Učenici i zaposlenici Centra “Los Rosales” obilježili su Dječiju nedjelju

Učenici i zaposlenici Centra”Los Rosales” kroz realizaciju sportskih aktivnosti, likovno-kreativnih radionica i edukativnih programa na temu”Dječija prava” obiljezili su Dječiju nedjelju.
1 2 3 34