+387 36 556 581 losrosal@bih.net.ba Pon - Pet 07:00 - 15:00

Treće međunarodne igare djece i mladih sa poteškoćama u razvoju pod nazivom “Ko igra, pobjeđuje!”

Spuštena je zavjesa na treće međunarodne igare djece i mladih sa poteškoćama u razvoju pod simboličnim nazivom “Ko igra, pobjeđuje!”, koje su održane u period od 11.05. do 13.05.2022. godine. Učešće na ovim igrama uzelo je 26 ekipa sa preko 200 učesnika iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i cijele Bosne i Hercegovine. Takmičari su imali priliku pokazati svoje vještine u četiri discipline i to u kuglanju, atletici, plivanju i stonom tenisu. Neke od 26 ekipa su tu prvi put, drugi su opet naši redovni gosti na međunarodnim igrama djece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

Organizacija ovakvog jednog velikog događaja ne bi bila moguća bez podrške sponzora, donatora, volontera i svih naših prijatelja. Od srca se želimo zahvaliti svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos i podršku organizaciji Trećih međunardonih igara djece i mladih s teškoćama u razvoju, jer bez podrške prijatelja organizaciju i održavanje igara ne bi bilo moguće realizovati.

Na ovim igrama svi učesnici otišli su kao pobjednici, sa medaljama, novim prijateljstvima i prelijepim utiscima iz našeg grada.