+387 36 556 581 losrosal@bih.net.ba Pon - Pet 07:00 - 15:00

Prvi kick-off meeting – Zadar

U okviru projekta Inclusive play održan je prvi kick off meeting u Zadru, dana 16.06.2021. godine. Predstavnici Centra “Los Rosale”, kao jednog od partnera projekta, prisustvovali su ovom događaju.

Na konferenciji smo imali priliku poslušati i dva stručna predavanja. Prvo predavanje, na temu „Proces inkluzije djece s teškoćama u razvoju, Projekt Incusive Play u lokalnoj zajednici“,  predstavila je gđa. Vesna Penjalov, dipl.def., ravnateljica DV ”Latica”. Sudionici su imali priliku čuti na koje sve načine možemo uključiti djecu s teškoćama u razvoju u zajednicu te još jednom naglasila da sama društvena zajednica mora biti inkluzivna, stvarati pozitivno socijalno okruženje u kojem su sva djeca prihvaćena, a ograničenja se poštuju. Tek tada inkluzija potiče socijalni razvoj djeteta s teškoćama u razvoju.

Uslijedilo je drugo stručno predavanje o važnosti rane intervencije – od obitelji do zajednice, koje nam je približio g. Dario Kovač, mag.psih., voditelj Kabineta za ranu intervenciju Caritasa Zadarske nadbiskupije. Naglasak predavanja bio je na važnosti rane intervencije, utjecaju okoline na razvoj djeteta te značaj obitelji, zajednice i stručnjaka u dječjem razvoju. Gdin. Kovač je naglasio da je edukacija cjelokupne zajednice ključ za pravovremenu reakciju u budućnosti.

Konferencija je završila izražavanjem zahvalnosti svim sudionicima u projektu,ted a je potreban što veći broj ovakvih događanja na kojima će se okupiti struka, roditelji i sva zainteresirana javnost kako bi naša djeca odrastala u zdravom i sretnom okruženju.

Related Posts