+387 36 556 581 losrosal@bih.net.ba Pon - Pet 07:00 - 15:00

„Pridruži se, zvuku promjene“

Centar „Los Rosales“ je partner na projketu Inicijative Rhythm Ba sa motom „Pokrećemo ritam promjene obrazovnih mogućnosti djeci sa poteškoćama u razvoju BiH“.

Krajnji rezultat projekta je snimanje audio knjiga (školske literature) za djecu osnovnih i srednjih škola i tako želimo kroz inovativno i empirički pouzdano rješenje mobilizirati, etnički polariziranu BiH, na ritam pokreta oko zajedničkog problema — neravnopravnosti i diskriminacije osoba sa poteškoćama u razvoju. Projekat će se fokusirati na nedostatak mogućnosti čitanja, te nepostojanje prilagođenog programa književnosti za djecu sa teškoćama u razvoju u BiH. Prvi dio snimljenih audio knjjiga možete naći na web stranici: www.rhytam.ba.

U Centaru „Los Rosales“ kao partneru projekta primili smo profesionalnu opremu za snimanje gdje samostalno možemo nastaviti aktivnosti snimanja audioknjiga, pjesama ili započeti radio aktivnosti sa našim učenicima i korisnicima.

Ponosni smo što smo mogli biti dio ovog projekta i zajedno doprinjeti kvalitetnijem obrazovanju djece i mladih sa teškoćama u razvoju na polju književnosti.