+387 36 556 581 losrosal@bih.net.ba Pon - Pet 07:00 - 15:00

Posjeta predstavnika „Omega groupe“ iz Zwolle, Holandija Centru „Los Rosales“

Holandska humanitarna organizacija “Just Sophie” i “Omega Group” bili su u stručnoj posjeti Centru “Los Rosales” Mostar od 19.09.2018 do 22.09.2018.godine.

 

U ovoj stručnoj posjeti učestvovalo je 12 nastavnika, terapeuta i roditelja iz holandskog “Omega Group” centra. Naime, nastavnici i terapeuti iz “Los Rosales-a” Mostar su u mjesecu aprilu tekuće godine imali priliku posjetiti pomenuti centar u Holandiji i sa njima razmijeniti svoja, a i steći nova iskustva u edukaciji i rehabilitaciji djece sa posebnim potrebama. Predstavnici „Omega groupe“  su tokom posjete upoznali ostatak tima zaposlenika centra „Los Rosales“, bili uključeni u neposredan rad sa djecom, te upoznali se sa načinom rada i djelatnostima centra. U okviru unaprijed planiranih aktivnostima posjete, imali su priliku upoznati i roditelje naših korisnika, te razmjeniti savjete i iskustva u odrastanju i podršci svoje djece . Pored toga, zbog iskazanog interesa imali su prilike posjetiti i institucije koje podržavaju samostalno stanovanje mladih sa posebnim potrebama, kao i Dom Stolac. Predstavnici obje institucije su dogovorile da će se saradnja nastaviti u budućnosti jer mnogo toga možemo naučiti koristeći iskustva i znanja jednih i drugih bez obzira na mogućnosti.

„Predstavnica Fondacije „Just Sophie” svoju humanitarnu akciju sprovodi posljednje tri godine, i sa svojim radovima će nastaviti sa novom grupom volontera u oktobru mjesecu. Za povezanost dvije institucije, kao i na donaciji za prvu razmjenu i njihovoj finansijskoj podršci u aprilu zaslužni su “Kroek and partners” Zwolle, gdin.u Peter Kroeku i gdin.u Harry Segersu, , rekla je Sophie Hooymans osnivač holandske humanitarne organizacije “Just Sophie”.

https://www.facebook.com/StichtingJustSophie/videos/2107203682631924/