+387 36 556 581 losrosal@bih.net.ba Pon - Pet 07:00 - 15:00

Category

Aktivnosti

Kreativne radionice

Kreativne radionice za naše polaznike imaju svoje osnovne ciljeve, a to su: socijalizacija, rehabilitacija, odgoj, obrazovanje i radno osposobljavanje djece i mladih sa posebnim potrebama. Osnovni cilj rada u Centru je osposobljavanje svih osoba s posebnim potrebama za samostalno sudjelovanje u različitim oblicima društvenog života, da postanu odgovorne, samostalne i radno sposobne osobe.

Programi za djecu

Programi koje provodimo imaju za cilj da polaznike učimo razlikovanju rada i slobodnog vremena, igre i učenja, kao i važnosti organizovanog i pozitivnog provođenja slobodnog vremena. Mlade u Centru potrebno je podučiti socijalnim odnosima. Odgoj i obrazovanje više ne može ostati samo na individualnoj i predmetnoj kompetenciji, nego uključuje i socijalnu integraciju.

Akcije i projekti

Osmislili smo brojne projekte i akcije koje upražnjavamo sa našim polaznicima. Brojni projekti su već završeni u proteklom periodu rada Centra na zadovoljstvo svih učesnika u tim projektima. Stalno pokrećemo raznorazne akcije u kojima su uključeni naši polaznici koji na taj način iz prve ruke mogu osjetiti vlastitu korisnost i pripadnost društvu i graditi vlastito […]