+387 36 556 581 losrosal@bih.net.ba Pon - Pet 07:00 - 15:00

Obilježavanje rođendana Centra „Los Rosales“

11.03.2020. godine. i ako je već počela polako da se zahuktava situacija oko pandemije COVID 19 u Mostaru i cijeloj BiH, Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama “Los Rosales” Mostara svečanim programom obilježio je 23. godišnjicu svog postojanja i rada.

Gostima su se prigodnim kulturno-umjetničkim programom predstavili učenici i štićenici Los Rosalesa. Ove godine naglasak je stavljen na najmlađe, koji su se predstavili kroz modnu reviju pod sloganom “Budi poseban”, a na gosima je bilo da izaberu svoje favorite. Svi su oni naši favoriti.

Direktorica Centra “Los Rosales” ,Mirna Mezit povodom 23. godišnjice poručila je gostima i javnosti da je to puno godina rada i iskustva. „Centar “Los Rosales” postoji i radi već 23. godine. To je puno godina iskustva i rada. Iz dana u dan, iz godine u godinu, sve smo zreliji, jači i izrastamo u jednu ustanovu koja je sigurno jedinstvena i unikatna ustanova ovakvog tipa u Mostaru, Hercegovačko – neretvanskom kantonu, a i šire“.

Svečanosti obilježavanja 23. godišnjice Los Rosalesa prisustvovao je i zamjenik španskog ambasadora u BiH Nuno Santos Postigo, koji je istaknuo kako su rezultati Centra Los Rosales izuzetni.

„Centar “Los Rosales” i ono što oni rade simbolizira ono što Španija želi podići u Bosni i Hercegovini, u ovom slučaju integraciju osoba s posebnim potrebama, ali i integraciju svih. Rezultati “Los Rosalesa” zaista su izuzetni i metode koji oni ovdje primjenjuju očigledno su odlične, budući da je među roditeljima u ovoj regiji to postao referentni centar, kazao je Postigo.“

Dan je bio divan, posjeta na nivou, a mi svi zajedno ponosni na naše učenike i korisnike.