+387 36 556 581 losrosal@bih.net.ba Pon - Pet 07:00 - 15:00

Obilježavanje 3.12 Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom U Centru „Los Rosales“

Biti drugačiji/a, živjeti životom koji te uči i koji te izgrađuje, je prije svega privilegija onih kojima je različitost povjerena. Osobe s invaliditetom su populacija koja se u mnogo čemu ističe po svojim kvalitetama i mogućnostima, i kao takva je u svemu autentična i jedinstvena.

Također roditelji djece i osoba sa invaliditetom prije svega svojim stavom prema zajednici i svojom odgovornošću nadograđuje društvo, te potiče druge na privrženost i vjernost svemu onome što je od interesa za svakog pojedinca u toj zajednici.

Živjeti izazov invalidnosti niti je lako, niti je jednostavno, ali je iznad svega hrabro i posebno, i ta posebnost obavezuje na ustrajnost u izgradnji društva koji prihvaća svaku osobu bez obzira na njezine sposobnosti i životne izazove.

Današnji dan u Centru „Los Rosales“ obilježen je različitim aktivnostima. Našim učenicima osnovne škole i štićenicima radno-rehabilitacionih radionica simbolično je prikazan film „Šampioni“, koji uvelike pokazuje volju i želju za jednakošću u društvu.

Također, članovi Udruženja mladih „Ružičnjaka“ polaznika radionice kuhanja je u restoranu „Lonato“ priredilo mali Festival hrane i naše goste počastili svojim kulinarskim vještinama, a gosti su imali priliku da pogledaju i izložbu radova štićenika naših radno-rehabilitacionih radionica. Naši dugogodišnji prijatelji iz Poljoprivredno-tekstilne škole pokazali su kolika je važnost biti sa nama naročito na ovaj dan, te su naše korisnice uljepšali i obradovali novim frizurama i šminkanjem.

Da naša djeca i mladi sa invaliditetom mogu i znaju dokazuje i njihova vještina za samozastupanje i predstavljanje svojih znanja i mogućnosti.