+387 36 556 581 losrosal@bih.net.ba Pon - Pet 07:00 - 15:00

Ljetni kamp za korisnike Centra „Los Rosales“

Pod vodstvom prof. emeritusa Nigela Osbornea i njegovih suradnika za korisnike Centra za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Los Rosales“ iz Mostara 28. put organiziran je ljetni kamp na kojem su osmišljene prigodne radionice s elementima muzikoterapije.

Na ljetnom kampu je uz prof. Osbornea i njegovu doktorandicu Luciju Hrstić (zaposlenicu Centra Los Rosales) sudjelovalo  15 korisnika, 5 roditelja, 4 volontera i 1 demontrator. Radionice su uz elemente slobodne improvizacije sadržavale i elemente Orff muzikoterapije (upoznavanje skladbi različitih kultura kroz pokret i ples). Sudionici su se  tako upoznali s tehnikama slobodne improvizacije, stvaranja pjesama, osnovama vokalne tehnike te primjene instrumenata u muzikoterapiji. Aktivnosti su zasnovane na grupnom radu i poticanju kreativnog izražavanja korisnika kroz samostalnu primjenu instrumenata.

Osim radionica iz muzikoterapije program je uključivao slobodne aktivnosti u prirodi, hipoterapiju kao i individualno vježbanje kroz pripreme za završnu prirdbu kojom je zaključen program ovogodišnjeg kampa. Upute stručnog vodstva za napredak u radu, zadovoljni korisnici kao i priloženi materijali jasan su dokaz uspješnosti radionica.

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su doprinjeli organizaciji i radujemo se nastavku suradnje.