+387 36 556 581 losrosal@bih.net.ba Pon - Pet 07:00 - 15:00

Konferencija “Women in business”

Konferencija “Womeninbusiness” u povodu Međunarodnog dana žena održana je po drugi put u Aluminij Industries u Mostaru, a zajednički su je organizirali M. T. Abraham Grupa i Večernji list BiH.

Konferenciju su prisustvovali Amir GrossKabiri, predsjednik Uprave Aluminij Industries te direktor i glavni urednik Večernjeg lista BiH Jozo Pavković, koji su uputili čestitku u povodu Međunarodnog dana žena i ukazali na važnost ovakvih konferencija na kojima se zalaže za što snažnije uključivanje žena u politički, kulturni i društveni život u našoj zajednici.

Na konferenciji su sudjelovale uspješne žene iz svijeta politike, poduzetništva, humanitarnoga rada i nevladinih organizacija, a među uspješnim ženama čast da predstavi svoj rad i rad ustanove pripao je i v.d. direktorici Centra „Los Rosales“ Mirni Mezit, koja je kazala je kako ovakvim konferencijama i različitim istupima moramo raditi na rušenju barijera u glavama ljudi i naših tradicionalnih razmišljanja, zajedno graditi društvo jednakih mogućnosti i svima pružiti priliku da se pokažu. Na kraju je zaključeno kako su, uprkos većem zapošljavanju i rastu broja žena na liderskim pozicijama, one i dalje nedovoljno zastupljene u politici, poduzetništvu, kulturi i drugim oblastima, a osobito na najvišim razinama, što ukazuje da i dalje postoje značajne pravne, strukturne i kulturne prepreke za njihovu punu ravnopravnost.

Sudionice su izrazile nadu da će ovakve konferencije, uz glas žena i vrijedne poruke i savjete, ostaviti trag i biti putokaz za budućnost.