+387 36 556 581 losrosal@bih.net.ba Pon - Pet 07:00 - 15:00

Druge međunarodne igare djece i mladih sa poteškoćama u razvoju pod simboličnim nazivom “Ko igra, pobjeđuje!”

Druge međunarodne igare djece i mladih sa poteškoćama u razvoju pod simboličnim nazivom “Ko igra, pobjeđuje!”, održane su u period od 12.05. do 14.05.2022. godine. Učešće na ovim igrama uzele su 22 ekipe sa oko 200 učesnika iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i cijele Bosne i Hercegovine. Igre su otvorene svečani defileom koji je upriličen u dvorani Mithat Hujdur Hujka u Sjevernom logoru. Takmičari su imali priliku pokazati svoje vještine u četiri discipline i to u kuglanu, atletici, plivanju i stonom tenisu.

Organizacija ovakvog jednog velikog događaja ne bi bila moguća bez podrške sponzora, donatora, volontera i svih naših prijatelja. Od srca se želimo zahvaliti svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos i podršku organizaciji Drugih međunardonih igara djece i mladih s teškoćama u razvoju, jer bez podrške prijatelja organizaciju i održavanje igara ne bi bilo moguće realizovati.

Na ovim igrama svi učesnici otišli su kao pobjednici, sa medaljama, novim prijateljstvima i prelijepim utiscima iz našeg grada.