+387 36 556 581 losrosal@bih.net.ba Pon - Pet 07:00 - 15:00

“Dani trešnje” i podrška radu Centra „Los Rosales“ Mostar

Međunarodni sajam privrede, prehrane i turizma “Dani trešnje”, kao prepoznatljiva manifestacija u BiH, ali i regionu, sedamnaestu godinu zaredom održat će se u Mostaru od 19. do 21. juna 2019. godine u sajamskom prostoru bivšeg TC Merkur u Vrapčićima.

Sajam „Dani trešnje“ je manifestacija koja izlagačima omogućava da svoju ponudu približe kupcima, a posjetiocima upoznavanje sa novim proizvodima i ostvarivanje saradnje i poslovnih ugovora. Osim prezentacije poljoprivrednih proizvoda, oko 300 izlagača iz Albanije, Makedonije, Srbije, Crna Gore, Turske i BiH imat će priliku promovisati i stare autohtone zanate zemalja iz kojih dolaze. U okviru Sajma, čiji je partner Obrtnička komora FBiH, bit će upriličeno nekoliko prezentacija projekata, a jedan od njih je i idejni projekat izgradnje žičare na mostarskom zimovalištu Ruište, te  potpisan Sporazum o prijateljstvu i saradnji između Grada Mostara i Grada Zrenjanina iz Republike Srbije.

Ovogodišnji Sajam karakterističan je i po akciji sa ciljem podrške rada Centru za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“ Mostar , gdje će posjetioci kupovinom ulaznice donirati sredstva za ovaj Centar, a ujedno i učestvovati u nagradnoj igri sponzora Međunarodnog aerodroma Tuzla i osvojiti dvije povratne karte Tuzla-Eindhoven.