+387 36 556 581 losrosal@bih.net.ba Pon - Pet 07:00 - 15:00

Centar “Los Rosales”se predstavio na 9. Međunarodnom festivalu hrane “KONJIC FOOD-FEST”

  1. Međunarodni festival hrane “KONJIC FOOD-FEST” održao se dana: 03 i 04.oktobra 2018. godine, na sportsko-rekreacionom centru “Partizanovo” u Konjicu.

Cilj festivala je afirmacija proizvodnje i prerade hrane, svi posjetioci su imali priliku u ova dva dana kušati razna slana i slatka tradicionalna jela.Festival se održao u organizaciji Općine Konjic, Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic, Gestroid centra Sarajevo i agencije “Prvi korak”.Na ovogodišnjem festivalu učestvovalo je stotinu i šest izlagača iz BiH i regiona, a veliki je broj učesnika i Udruženja žena iz povratničkih mjesta koji su pripremali jela iz bogate domaće kuhinje. Središnje mjesto u pripremanju spomenutih jela dato je Udruženju “Žena za ženu” iz Konjica i gošćama srodnih udruženja iz drugih gradova Bosne i Hercegovine.

Kuharske ekipe iz Srbije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i BiH takmičile su se u pripremanju nacionalnih jela.Uz kuhare i njihove kuharske vještine, koji su light motiv Festivala, svoje vještine u izradi kolača,pudinga i različitih proizvoda izrađenih u radno-rehabilitacionim radionicama  prezentovali su i  štićenici Centra “Los Rosales”, koji su pokazali još jednom svoj raskošni talenat,znanje i vještine.