+387 36 556 581 losrosal@bih.net.ba Pon - Pet 07:00 - 15:00

Otvaranje terapijske sobe i pruzimanje novog školskog minibusa

Danas, 03.04.2023. godine Centar “Los Rosales” zvanično je dobio i novu “terapijsku sobu” u kojoj će se djeci, korisnicima Centra u ugodnom ambijentu, omogućiti pružanje raznih terapija, kao i održavanje raznih radionica i edukacija (relax kids i dr.)

Izgradnja terapijske sobe finansirana je u okviru implementacije Interreg IPA projekta “Inclusive play” prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 – 2020.

Svaki vid novog servisa i usluge djeci s poteškoćama je bitan, jer Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama ”Los Rosales” svakim danom nastoji razvijati spektar svojih usluga koje su potrebne  djeci za njihov bolji rast i razvoj, a time i mijenjati svijest društva da kroz malu podršku mogu biti ravnopravni članovi. Centar je u sklopu projekta educirao i 10 radnika za pružanje određenih vidova terapije.

Tokom implementacije navedenog projekta Centar je također, uz sufinansiranje Grada Mostara, nabavio novi školski minibus za prevoz učenika/korisnika, koji će sada imati udobniju i sigurniju vožnju. A u prvoj vožnji pridružile su nam se i naše zvanice.